Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8

Sivu 9 Sivu 10 Sivu 11 Sivu 12 Sivu 13 Sivu 14 Sivu 15 Sivu 16

Sierra Mk1 -86 "Group A"

OSA 1.

15.12.2013 Eilen ajelin tällaisella pihaan aina Karstulasta saakka, matkaa tuli mukavat 175km, mutta hauskaahan se oli jäisellä teillä. Auto vuoden 1986 Sierra, 2.0 OHC-moottorilla. Bensaa koneelle ruokkii Weber DFTH(?), kyseessä se pahamaineinen "sähkökaasari".

Takapuskurissa on pieni vaurio.

Yksi tänään napattu kuva. Kyllä tästä auto tehdään vielä, mutta enemmän tutkimista alkavalla viikolla.

16.12.2013 Kova räntäsade ja pimentynyt aurinko häiritsivät kovasti tutkiskelua, mutta muutaman kuvan sain napattua. Jo monen monta vuotta Fordia rakennellessa, tuntuu jo hieman kliseenomaiselta sanoa, mutta sanotaan nyt kuitenkin, ettei rikota kaavaa; tärkein eli tekniikka ensin.

Tosiaan 2.0 litrainen OHC-moottori siellä majailee. Kaasutin on todellakin Weber DFTH, jossa sähköinen tyhjäkäynninsäätö ja sähköllatoimiva ryyppy. Jälkimmäinen kylläkin on muutettu manuaaliseksi vaijerilla (älkää edes kysykö että miten), ja ehkä juuri siksi autossa on todella tasainen tyhjäkäynti. Mitä tarkastuskorttia katselin, oli HC ollut tyhjäkäynnillä vain 159ppm, ja sehän saa olla tässä kopassa 1000... Tämä on joka tapauksessa yksi tasaisinta tyhjäkyntiä poksuttava Sierra/OHC-kone jonka olen omistanut! Sytyksestä huolehtii Boschin punainen Hall-virranjakaja. Itse ennakkosäätö tulee kuvassa näkyvsätä isosta Motocraftin-boksista. Kyseessä siis ESC-järjestelmä, tarkoittaen, että tuolla laatikossa on sytytyskartta, jonka mukaan se vahvista puolalle kipinän, tiedon avulla joka Hall-anturilta tulee. Ja kyllä kaikki nämä makupalat tulevat myyntiin vuoden 2014 aikana.

Laturi näyttää äkkiseltään hyväkuntoiselta, harkinnassa on jos sen siirtäisi tuohon iS-replicaan..

Sitten niitä auton hyviä puolia. Ensinnä toki leveät lamput ovat iso plussa, tästähän tulee Cosworth-replica. Mutta kuvan nappasin korinvärisestä peilistä, mikä hyvä asia. Kuuleman mukaan niihin mattamustiin peileihin ei tartu maali (osittain mutu-tieto).

Parasta auton alustassa on uudemman mallin etupalkki, jossa kuvan mukaiset tukikumit. Tähän käyvät siis ne pitemmät koneenkorvat, ja itsellä sattu olemaan jemmassa vieläpä efi-mallin vasen koneenkorva... ;-) Kaikki muu alustassa taitaa mennä vaihtoon, lukuun ottamatta em. etupalkkia. Täytyy vaan ostaa käynnistys kaapelit, koska akku on aivan finito... Ensi siis saanut Sierraa käyntiin tänään. Hyvä alku :-)

28.12.2013 Koska  iS-replica alkaa olla askeleen lähempänä käyntikuntoa (osia odotellaan), niin piti saada tämä "sämpylä" vastaavasti käyntiin. Ostin paikallisesta halpa-marketista tarjouksessa olleet apuvirtakaapelit, jotta saatoin yrittää hönkiä eloa tähän. Ajoin Omegan lähelle ja molemmista raudoista läkit auki. Vaan virran paljoudesta huolimatta, solenoidi ei edes naksahda... Opel hurisi yhä, joten kävin tallissa tekemässä "jomppausjohdon", jolla vedin suoran virran solenoidille. Sama juttu, ei inahda. Tässä vaiheessa alkoi jo hämärtää, joten keräilin apukaapelit pois. Auton edellinen omistaja jo kertoikin että startti/solenoidi alkaa olla kypsä. Siinä mietin hetken aikaa, ja muistelin saaneeni kaupantekijäisinä yhden tähän käypäisen startin, mutta ei oikein ollut intoa ryhtyä vaihtamaan tuossa pihalla pimeässä... Tutkin vielä startin kaapeleita ja huomasin maadoituksen olevan lämmin ja kaiken lisäksi väärässä paikassa! Tätä nykyä kenkä on ruuvattu siis alempaan vaihdelaatikonpulttiin kun sen pitäsi olla ylemmässä lohkoon kiinnittyvässä pultissa. Vetäsin apukaapelista toisen akun miinuksen ja tämän OIKEAN maadoituskohdan välille, ja startti pyöri kuin uusi. Myös kone lähti käyntiin, mutta sammui kun nostin kaasun.

Molemmat kaapelit kiinni Opelin akkuun ja miinus em. kohtaan lohkossa, sain pumpattua Sierran käyntiin. Samaa kyytiä ajelin sen jo pois tallin edestä, ettei ole niin hirveä siirtely rumba jos ja kun iS-replica hyrrää taas. Tässä vielä LINKKI aiheeseen liittyvään videoon. Jännä muuten kuinka puhallinkin alkoi taas pyöriä kaikilla nopeuksilla.. Tämä autohan vaan paranee mun omistuksessa vaikken ole tehnyt sille mitään :-)

26.1.2014 Toistaiseksi pitkään aikaan lauha päivä, joten aloin taiteilla tätä käyntiin. Monen yrityksen jälkeen, apuvirralla totta kai, sain tämän käyntiin ja jopa pysymään käynnissä. Niinpä iS-replica lähti ulos tallista, ja tämä meni sisään. Mikä tarkoittaa myös sitä että projekti virallisesti alkanut! Tarkoitus on huomenna avata ketju aiheesta Ford-Clubin- palstalle. Luultavasti tulevat viikot menevät metsästäessä osia tähän, ja pidänkin vähän lomaa varsinaisesta rakentamisesta. Projektin tavoitteista olen antanut vasta vähän vihiä, mutta eiköhän se ensi viikon aikana tule selväksi mitä tästä ollaan tekemässä...

19.2.2014 Pieni päivitys itse projektina olevaan Sierraan; avasinkin tästä jo ketjun FCF:n palstalle, mutta aluksi kävi niin perinteisesti kuin nyt internetissä voi ja ensimmäiset viestit olivat lähinnä ns. trollien epämääräistä örinää ja vittuilua, mutta se siitä. Osia sen sijaan olen metsästänyt ja muutama hyvä tärppikin on sattunut. Olen jo tehnyt kaupat (maksanutkin jo) 7½"apurungosta ja saman koon tasauspyörästöstä, mukaan tulee myös takavakaaja, jarrut, navat ja laakeripesät. Toisin sanoen vetoakselit puuttuvat vielä. Samaan settiin tuli vielä 2wd Cosworthin vaihdelaatikon kannatinpalkki. Niin ei kai sitä enää voi salailla, kyllä tähän on Borg Warner T5- laatikko tulossa! Kuvan mukaiset kaaren korjauspalat tilasin huhtikuun puuhailtoja varten.

Huomenna luvassa sitten selkeä vihje mitä tästä autosta on tulossa...

20.2.2014 Koska itse "lentävä skotti" eli jo edes mennyt Colin McRae jotenkin herättää kunnioitusta, täytyy tämän Sierran olla A-ryhmän teeman mukainen, ja vieläpä replica herra McRaen kilpurista.

Tämä ei ehkä aukea kaikille tosikoille, ja herättää satunnaisharrastijissa naisekkaita tirskahduksia, mutta kuvan mukaisella värityksellä Sierra on tarkoitus tehdä. Kori ylimaalataan suorakiilto valkealla ihan itse, ja tarroitukset tekee ammattilainen. Toivon mukaan loppukesästä 2015 nähdään kuinka lähelle päästään...? Eipä ainakaan tule Kuopion yläpuolella toista samanlaista vastaan :-)

23.2.2014 Nyt kun auton tuleva look ja tavoite on esitetty on aika aloittaa projekti ihan käytännön tasolla. Ensimmäinen homma on luonnollisesti auton purku. Tänään purin suunnitellusti sisustan, joten penkit ja verhoilu saivat lähteä.

Toinen kuva paljaasta sisustasta. Kojelauta jäi vielä kiinni.. Samalla oli hyvä tehdä jo ensimmäiset ruostevaurioiden kartoitukset.

Ainakin kuskin penkin jalankiinnikkeen ympärys on ruostunut puhki asti.

Enkä yllättynyt siitä että lattia oli hapettunut irti helmasta. Syynä se pahamaineinen pistehitsiliitos tehtaan jäljiltä. Muuten olen ihan positiivisesti yllättynyt, kun pyöräkotelot olivat kontin puolelta ehjiä, samoin iskareiden yläpäät. Seuraavana aion irroitella nykyisen bensatankin, mahdollisesti jo ensi viikolla nostan moottorin pois nokalta. Akselit jäävät paikalleen, mikäli autoa täytyy siirrellä. Ajatus hitsauksissa on korjata ensin lattia, helmat, takakaaret ja vasta sen jälkeen tehdä muutokset runkopalkkeihin sekä korjata mahdolliset ruostovauriot niistä.

24.2.2014 Työpäivän aikana sain matkahuollosta niinkin iloisia uutisia, että osat olivat saapuneet perille, ja tallille päästyäni oli suuri ilo myös huomata osien olleen juuri sellaisia kuin niiden pitikin!

Itse kuningas-osa kuvassa, 2wd Cosworthin 7½-tuuman perä, visko-lukolla. Kyllä varmistin ihan mittaamalla, laipat 108mm ja itse perän leveys 195mm. Tämä on kestävin perä, millä Sierraa on tehtaan jäljiltä saanut. Päässä kytee jo ajatus mahdollisen levylukon asennuttamisesta tähän, joskus tulevaisuudessa.

Kaveriksi perä kaipaa sopivan apurungon, tosin tätä joudutaan operoimaan melko lailla ennen paikalleen asennusta. Tarkoitus on tehdä camber-säätö tukivarrensisäpään kiinnityksiin ja yksi ruostevaurio täytyy korjata myös.

Takavakaaja, paksu sellainen, sisälsi pannat ja yhdystangot, joten ainoaksi huoleksi jää runkopalkin muokkaus.

Ja ei lainkaan vähäisimpänä, Cosworth- jarrusatulat. Nänä kunnostan kesällä ns. välihommina, jos ja kun tallilla ei ole muuta tekemistä. Tälläistä tänään, auton purku jatkuu taas seuravalla kerralla.

1.3.2014 Piti alun alkaen irroitella peräkoukku, mutta sen pultit vaatisivat katkaisun, mistä johtuen kävin bensatankin kimppuun. Pultit olivat tosi ruosteen punaistamia, vaan se ei haitannut kun avasin ne pulttipyssyllä, tankki tulikin alas miltei vartissa, ja kannoin sen pois tallista.

Niin konetilasta löytyi jonkinlainen rätti. Nähtävästi tämän auton kanssa on liattu sormia ennenkin...

Aiemmin nappasin jo konepellin pois, kun täytyy tuo moottori nostaa pois lähipäivinä. Kuten kuvastakin huomaa, alkaa auto näyttää jo ihan projektilta :-)

2.3.2014 Nyt on myös tämä Sierra saatettu nolla-hevosvoimaa- kerhoon. Jos jokin asia pisti puunaamaan, niin se oli kytkinvaijeri.. Polkimenpään säätöä ei saanut millään pysymään löysällä, joten päätin kylmän viileästi murtaa pihdeillä palat pois "kuunsirpistä", jonka jälkeen sai sen verran löysiä, että toinen pää vaijerista sopi tulemaan pois kytkinhaarukasta. Huomenna sitten odottaakin kunnon siivous :-) 

16.3.2014 Pitkä aika päivittämättä, joten summataan nyt tapahtumia. Talli tuli siivottua ja samalla siirsin tästä pois nostetun moottorin pukkiin. Bensaputket purin pois, mutten heittänyt menemään, koska saan niistä mitat uusin linjoihin. Peräkoukun varapyöränkotelon kiinnityspulteista toinen aukesi puukkosahalla ja toisen sain väännettyä ihan avaimella. Tämän jälkeen autoon jäikin enää yksi tiettävästi vittumainen irroitettava osa.. Aivan, pohjapanssari täytyi irroittaa hiomalaikan kera, kun kaksi runkoaisan sisään jäävää mutteria alkoi pyöriä tyhjää. Samoin yksi etuapurungon ja panssarin välisistä pulteista täytyi avata rälläkällä. 

Työpaikan kautta sain myös hommattua runsaasti 3mm teräslevyä. Onpahan tavaraa runkopalkkien muutoksiin. Myös 6mm levyä hommasin samalla. Ensi viikoksi on luvattu kylmempää keliä, joten näyttää että hitsaukset siirtyvät huhtikuulle, mutta tästä on ainakan helppo jatkaa.

3.4.2014 Eipä ole hetkeen tullut päivtettyä tätä projektia.. Sisustasta on tätä nykyä revitty kaikki irti lukuun ottamatta kattoverhoilua. Kuvan mukaisesti kojelauta ja lämmityslaite loistavat poissa olollaan. Tämän myötä on paljastunut lisää hitsattavaa, kardaanitunnelista ja kuvassa näkyvästä kohdasta jalkotilassa. Ennen peltitöihin ryhtymistä pitäisi vaan saada hitsauskone toimimaan täydellisesti, langansyötön osalta. Joudun siis tutkailemaan vähän tuota Esab Origoa. Peltiä uupuu vielä, eikä tallinkaan järjestys ole parhaasta päästä, mutta katsellaan enemmän seuraavalla viikolla.

14.4.2013 Vihdoinkin pääsen taas kunnolla itse projektin kimppuun. Lattia oli siis ruostunut vain paikoin irti helmakotelosta, mutta päätin laikata reilusti koko matkalta sellaiset ehkä-mädät-kohdatkin pois. Näin saan hitsata täysin terveeseen peltiin ja ruiskia epoksipohjamaalin kun alle ei jää yhtään ruskeaa. Hetken aikaa meni alkuun päästäkseen, mutta sunnuntaina näytti kuvan mukaiselta ja maanantaina kävin vielä silpomassa lisää. Varsinkin kaareen yhtyvää takaosaa. Helmat olen tilannut varaosaliikkeeseen, ja myös uuden hitsausmaskin tilasin webin kautta.

Seuraavaksi selventävä kuva, siitä miten pellit siellä helmakotelossa oikein menee, mietin tätä itsekin. Vasemmalta alkaen, 1. lattiapelti, 2. helmakotelon sisätilanpuoleinenpelti, 3. vahvikepelti ja 4. ulompi helmapelti. Lujuuden säiltyttämiseksi täytyy pellit saada hitsattua tuohon astelmaan, vaikka se ei päälle päin näkyisikään. Jotta saan saumat tehtyä päittäin, tuli siihen tulokseen, että ensinnä asetan ulomman helmapellin tilaansa heppaamalla, jonka jälkeen pystyn kabiinin puolelta hitsaamaa tuon vahvikepellin samalla hitsaan vahvikepellin helmapeltiin, tässä vaiheessa voin tehdä lopulliset hitsit helmaan. Sitten alkaa sisäpuolen kotelonpellin hitsaus. Alareunasta voin tämän jälkeen liittää ulko- ja sisähellmapellit yhteen. Lattian hitsataan sitten ihan lopuksi tuohon kotelon kylkeen. Huh, olipas pitkä työsuunnitelma... :-) Helman takaosassa työjärjestys on taas eri, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

Tänään en oikeastaan tehnyt autolle mitään, mutta huomenna ajattelin raapia massoja pois ja sovitella korjauspaloja.

16.4.2014 Rapsuttelin massat pois ja aloin sovitella ulointa helmapeltiä paikalleen. Piti ensin varmistaa vasemmalta mitta, että helman alaosa tulee oikealle korkeudelle. Tein tusilla rajat korjauspeltiin, josta leikkasin oikean kokoisen palan, ja näytti istuvan hyvin, joten laitoin muutamalla hepillä jo kiinni.

Yksi luku saapui tänään sitten päätökseen, sillä pitkään palvellut ja elämäni ensimmäinen kulmahiomakone merkkiä Ferm, sanoi sopimuksensa irti... Moottori pyöri, mutta laikka ei. Toisaalta kun sanotaan ettei halvalla saa hyvää, on tässä taas osoitettu uusi virstanpylväs, sillä 19,90 euroa vuonna 2006 maksanut rälläkkä kesti näin pitkään, vaikka sitä säilytetty kylmässä viimeiset 6 vuotta ja muutenkin paiskottu miten sattuu. Aika lailla hintansa väärti siis!

Lauantaina jatketaan taas. Tauko tekee hyvää, kuten aina :-)

23.4.2014 Lauantaina pääsin aloittelemaan kuten suunnittelinkin. Alunperin piti alkaa hahmottelemaan vahvikepeltiä, mutta palkki johon penkin etummaisetjalat tulevat kiinni, oli tiellä, joten tuo kohta oli tehtävä ulkopuolelta autoa. Samalla piti vielä repäistä hepeissä oleva helma pois tieltä.. Huomasinpa siinä että lattiastakin oli tullut ottettua pois sen verran, että sitäkin piti jatkaa. Sen hitsaus meni lakiasennossa auton alla maaten, mutta jälki oli hyvää. Tämän jälkeen hitsailin sisemmänkynnyspellin tuon palkin kohdalta ja vahvikepellin. Ihmeen kauan tuhraantui aikaa yhteen pieneen kohtaan...

Seuraavana päivänä laitoin helman takaisin heppiin, ja hitsasin vahvikepellit koko matkalle, ja vahvike pellin alapään reilulla virralla ulompaan helmaan. Tähän astiset htsaukset jäävät täysin piilon helmakotelon sisään, mistä johtuen en sen kummemmin viimeistellyt niitä. 

Kun helma oli hepissä ja vahvikepelti hitsattu, kävin työstämään sisäkynnyspeltiä. Alkuperäisen pellin pokkauksia piti vähän pihdeillä oikoa, että saa paremmin hitsattua suoraan peltiin. Pokattu pelti oli paksuudeltaan 0,75mm ja laitoin korjauspelliksi millistä. Paikoin homma sujui ihan kivasti ja pakoin kiroillen, kun langansyöttö aavistuksen takerteli. Ymmärsin kiristää vasta myöhemmin syöttörullansäädintä. Hitsejä päädyin luonnollisesti viimeistelemään ja pyyhin niitä tasaisemmaksi rättilaikalla. 

Jälki ei olen ihan sellaista mitä odotin, mutta hiomalla pystyin korjaamaan kuperimmat kohdat. Tuo kuvassa näkyvä irrallinen 3mm levy ei ole sitten mitään rekvisiittaa, vaan se suojaa runkonumeroa roiskeilta ja mahdollisesti lipsahtavalta rälläkältä.

Tässä vielä kuva ulkoapäin ennen yhdenkään pellin paikalleen laittoa, toin sen esille, niin pystyy paremmin hahmottmaan mihin olen uuden pellin laittanut.

Dydy dyddyd dyy dyy... :-)

Siellä se on. Tulipa mentyä miltei metri lakiasennossa! Sisimmän ja uloimman pellin naitoin yhteen ihan alareunoistaan. En käyttänyt tulppahitsejä vaan vedin sulaa koko matkalta ja jätin ainoastaan nuo aukot avoimiksi. Ne ovat tosiaan kondessiovden poistuloaukkoja, varmistin ihan asian. Helman ulkopuoli sai myös rättilaikkaa, koska on sen verran näkyvä paikka. Helmakotelon takaosa pitäsi vielä tehdä, siinä työjärjestys vaan poikkeaa aika lailla, lisää aiheesta tulevina päivinä.

24.4.2014 Tänään tehtiinkin laikkailua hitsailun sijaan. Helmakotelon takaosan ollessa auki kurkkalin lampun kanssa sisään ja ruostetta löytyi, mutta aivan kotelon yläosasta, kohdasta jossa se liittyy pyöräkoteloon.

Kohtaa pystyi onneksi operoimaan sisäpuolelta, mistä käsin aion sen hitsatakin. Peltiä menee ristiin rastiin, joten on taas kova työ saada korjauspalat tehtaan filosofialla kiinni. Myös kohta josta sisäkaari liittyy ulkokaareen, oli ruostunut. Niinpä sekin sai maistaa katkaisulaikkaa.

Mustaa valkoisella. Leikkelin ruostuneen osan pois takakaaresta ja Sierran kylkipelti sai toimittaa muistivihkon virkaa :-) Massat sekä kotelon suojat täytyy raapia pois liitosten läheltä, jonka jälkeen alkaa se mielenkiintoinen korjauspalojen hahmottelu. Tulee ainakin käytettyä loppuun tuo millinen peltiarkki, se on varmaa...

28.4.2014 Saatuani eilen pari pienen pientä paikkaa tehtyä, pääsin taas oikeasti jatkamaan. Kaava oli tuttua mittaa-merkkaa-leikkaa-kuviota, lopulta helmansisäpelti oli hahmoteltuna ja silloitettuna. Nyt tuohon on hyvä käydä pommittamassa lopulliset hitsit.

29.4.2014 Hitsit tuli ammuttua, ja tarkistelin halogeenin avulla ettei jää "vuotoja", vaikkei röntgen-liitosta tehdäkään. Todellinen päänvaiva alkaa sitten seuravalla tallisessiolla, kun pyöräkotelon alaosa täytyy tehdä, vieläpä niin että siihen saa hitsattua pyöränkaaren ja tämän sisemmän pellin. Taas on iso hihna kovilla...

4.5.2014 Kerron nyt useamman päivän saldosta. Kun sisempi pelti oli hitsattu, täytyi pyöräkoteloon laikattu aukko hitsata. Samalla laitoin myös rälläkän tekemät ylimääräiset viillot hitsillä umpeen... Tein useammasta palasesta tuon kohdan. Alinta lappua joutuu vielä leikkamaan, kun helmaa ja kaarta aletaan istuttaa tilaansa.

Ennen niitä oli tännekin hepattava vahvikepelti kuten se alunperin on helman sisässä ollut. Tässä selviää myös se eroava työjärjestys verrattuna etuosaan. Koska tuolta takaa on aika mahdoton hitsata mitään (eihän siellä mahdu kolvikaan kääntymään), niin helmapelti tulee kahdessa osassa kiinni. Alareunastaan tuohon sisimpään peltiin, ja nyt huomio, vahvikepelti hitsataan tuohon helman päälle. Näin juuri siksi, että jos helman hitsaa kokonaan tuohon tielle, niin vaihviketta ei pääse hitsamaan enää.

Tässä vaiheessa vahvike on lopullisesti hitsattu, päittäin autossa olevaan ja kohtisuoraan helman alaosaan. Tehtaalta lähtiessä tuo on pistehitsaamalla toteutettu, mutta en näe ongelmaa vetää isolla virralla T-liitoksena helmaan. Seuraavana alkoi kaikista kriittisin vaihe, kun aloin mallailla takakaarta kohtaansa. Itse korjauspalan leikkaus kesti jo pitkään, sillä homman oli onnistuttava kerrasta. Mitat eivät saa heittää, ja rako liitoksissa ei saa kasvaa suureksi. Heppausvaiheesta en kuvaa arvannut ottaa. Sisäkaaren jatkaminen ulkokaareen vei eniten aikaa, eikä mennyt parhaalla tavalla, eli sitä kohtaa täytyy vielä korjata nätimmäksi vaikkei minnekään näkyisikään.

Hyvän istuvuuden ansiosta ulkokaaren kanssa ei tarvinnut paljoa hikoilla. Tämä on siis elämäni ensimmäinen vaihdettu kaaripellin osa! Tämän hitsasin pisteinä eri kohtiin railoa, jäähdyttäen joka täpin, niin kauan että palko oli suurin piirtein yhtenäinen. Kaikki edellä kuvattu lämmön tuoman vetelyn välttämiseksi. Rättilaikalla pyyhkäisin muutaman kerran ja tarkistelin kolojen poissaolon asettamalla halogeenin liitoksen vastapuolelle. Muutama täppi täytyi tehdä ja taas hioa, tiiviin korjauksen aikaan saamiseksi. Palan helmaa lisäsin kuvan mukaisesti. Helmaan tulee siis vielä peltiä, jonka jälkeen pääsen tämän puoliskon lattioiden kimppuun. Peltiäkin hain neliön lisää, joten ei lopu hetkeen taas. Se myönnettäköön tähän samaan lukuun vielä, että opettelua nämä peltityöt itselle ovat, mutta hitsaajan koulutuksesta ja työkokemuksesta ei todellakaan ole haittaa näissä remonteissa!

6.5.2014 Viimein loputkin pellit hitsattu tämän puolen helmaan. Tähän asti oikea kylki tehty ja huomenna lattioiden korjailuun. Sen jälkeen olisi sama homma luvassa vasemmalla, maltan tuskin odottaa... Laikkoja kuluu muuten ihan pirusti, mutta muuten homma sujuu hyvin Ryobin turvin :-)

7.4.2014 Tänään hitsasin ainoastaan yhden lattiapaikan, kuvasta käy silti periaate ilmi. Päittäin lattiaan ja T-liitos kylkeen isommalla virralla. Loppu aika meni parannellessa iS-replican kierrosluku mittaria, tein sille uuden maadoituksen, ja nyt toimii koko ajan, mutta rajoittimelle mennessä sekoaa täysin.. Yritetään huomenna saada taas vähän enemmän aikaiseksi.

18.5.2014 Sain suojakaasun taas käyttöön, joten uudella spiraalilla "terästetty" Esab pääsi samantien tositoimiin. Vieläkin valokaaren ääni on epätasainen kun tekee pidempää palkoa...

Lattia tuli jatkettua nyt suunnitellusti helmakotelon kylkeen.

Samoin taaempi pätkä lattiaa. Penkinjalan kohdan tein 1,25mm pellistä (ehkä vähän ohutta tarkoitukseen), ainakin kesti 95kg yhdellä jalalla seisten tuo, joten jospa se penkin jalkakin siinä päällä pysyy... Petollisen lähellä liitosta tuo runkonumero, mutta urakan päätteeksi numerot ovat ehjiä, koska pidin aina jotain suojana.

Kuva kokonaisuudesta, epätarkka sellainen, kiitos Galaxy X-Coverin. Nyt on oikeapuoli suunnitellusti tehty, joten kohti vasenta seuraavaksi!

 

JATKUU sivulla 2

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8

Sivu 9 Sivu 10 Sivu 11 Sivu 12 Sivu 13 Sivu 14 Sivu 15 Sivu 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor