Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8

Sivu 9 Sivu 10 Sivu 11 Sivu 12 Sivu 13 Sivu 14 Sivu 15 Sivu 16

Sierra Mk1 -86 "Group A"

OSA 3.

21.7.2014 Edellisellä sivulla kuvattujen jäykistehitsausten ohella alkoi kuumottaa se kauan suunnitelmissa ollut takavakaaja-parannus/asennus. Tähän tulee nyt siis 20mm paksu takavakaaja, joka on se "kapeampi". Menee näin ollen Scorpioon ja Mk2 Sierraan heittämällä, mutta tämän tapauksen Mk1-koppaan vaaditaankin jo muutoksia runkopalkkiin. Mistään tekovaiheessa löytänyt selkeitä kuvia aiheesta, sen tiesin vain että vakaajaa täytyy pudottaa. Niinpä täytyi käyttää pitkälti omaa mielikuvitusta ja rullamittaa apuna! Nostelin ensinnä tulevan apurungon ja tukivarret hollille, pystyäkseni mallaamaan koiranluiden paikat, edes suurpiirteittäin. Sitten alkoi itse kiinnitysten teko. Materiaalina olleeseen 2mm teräslevyyn (peltiähän tuo vaan on metallimiehelle...) tein vingulla kolon johon kiinnistyspannan toinen pää tulee, sen jälkeen panta paikalleen sen toisen pään tullessa koloon, jonka avulla sihtasin pultin reiän. Vastapuolelle M8-mutteri monesta kohtaa heppiin, ja panta pultteineen pois. Nyt pyöräytin hitsillä mutterin ympäri.

Kuva sivulta kuinka em. panta menee palkkiin.

Tälle se kuta kuinkin näyttää auton alta.

Mielenkiintoinen vaihe oli niin ikään palikoiden loppusosan teko. Mittasin tarvittavaksi pudotukseksi 40mm, mikä on korkeus keskellä näkyville palasille. Tuo viiste on tehty oman maun mukaan, koska ajettelin sen kestävän paremmin rasitusta sivuttaissuunnassa, verraten sen olevan suoraan 90 asteen jiirissä runkopalkkiin nähden. Reunoilla näkyvät palat ovat pisimmiltä sivuiltaan 80mm (poikkipalkin leveys) ja korkeus määräytyi tuon viisteen mukaan, tällöin se oli n. 45mm.

Palaset vedin ensin heppiin ja mallaisin vakaajan kanssa. Näytti sopivan, joten hitsasin ensin nurkat ulkoa...

...ja myös vastapuolelta suurilla virroilla.

Vakaajan, tukivarsien ja apurungon ollessa vielä hollilla hitsasin palikat palkkiin niin pitkälti kuin mahtui ja pystyin. Jossain kohtaa täytyy ottaa osat pois tieltä, että sain ympäriinsä sulatettua. Ei nyt tullut ihan tehdastasoista jälkeä, mutta kelvatkoon.

Lopulta oli tehtävä pakollinen koesovitus ja tasauspyörästön puslan avulla. Tilaa tuolla ei paljoa ole, ja vakaaja kulkeekin 8mm päästä perän kannakepuslasta. Oli hyvä saada tämä tehtyä nyt, koska maalausten ja runsaan kotelosuoja-aine käsittelyjen jälkeen olisi lievimmilläänkin vittumaista hitsata kalikoita poikkipalkkiin. Pakko vielä liputtaa, tämä on ensimmäinen auto jossa minulla ylipäänsä on kallistuksenvakaaja takana! Tai ainakin ensimmäinen Ford... :-)

Pieni paikka tuli kolvattua oikeaan runkopalkkiin. Muuten näkyi vain hiomalla ja puhaltamalla lähteviä pintaruoste läiskiä. Ei ole (TOIVON MUKAAN) paljoa tehtävää ennen pohjamaalausta enää.

30.7.2014 Kävi selväksi etten ehdi enää hitsaamaan runkopalkkeja ja koko kontin pohjaa loppuun, joten koin järkevimmäksi suojata kaikki tähän saakka hitsatut pellit. Ensin hankasin rälläkällä harjalaikalla hilseitä pois, kunnes se vain kuumeni ja kuumeni päästäen lopulta viimeiset savut ulos... Onneksi oli sen verran vähän jäljellä hiottavaa, että sain porakoneen harjakärjillä hiottua loput. Harjakärkiäkin meni rikki useita. Neljä tuntia kului kaikkiaan aikaa. Pienen tauon jälkeen teippailin vähän autoa, jonka jälkeen aloin sekoittelemaan epoksipohjamaalia. Tässäkin ruisku ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sain silti ruiskittua tavarat oikeisiin paikkoihin. Lopuksi purin ruiskun osiksi tinnerilkylpyyn, vaikkei tuollaisella romulla kyllä enää kannata maalata mitään. Käytännössä 8 tunnin päivä tuli harrastettua! Voisi sanoa tosin päivää sellaiseksi Murphyn lain pikakurssiksi... Kuvia en ole ehtinyt nappamaan, vielä, mutta eipä tuonne tinneri huuruihin jaksanut palatakkaan, kun pääsi pois :-) En ole täysin varma täytyykö tuonne saada vielä kosteussulku eli filleri ja pintaväri, vai riittääkö pelkkä epoksi talven yli kylmässä tallissa?

3.8.2014 Nyt niitä kuvia projektin kuulumisista!

Vahvistehitsatut liitokset suihkin molemmin puolin. Tässä kuvassa erottuu myös, aiemmista poiketen, sisäpuolen jäykistykset pyöräkotelossa ja iskaritornissa.

Apukuskin takakaari ei näytä ollenkaan pahalta, ja tuohon kun tulee vielä kitti päälle...

Samanpuolen jalkatilaa. Jotain töhnää jäi tuohan lootantunnellin tienoille, vaikka kaiken irtopaskan olin imuroivinani pois. Täytyy vielä maalata se uudelleen ihan spray-pullolla.

Kuskin takajalkatilaa.

Kuskin helma.

Peräkoukun alus.

Tämä maalaus on sellainen totuuden hetki peltihommissa, kun se jos mikä tuo hitsausvirheet esiin, mikäli niitä on. Ei sillä valtaosin olen tyytyväinen, ja vastaavasti pieniä hionta naarmuja epoksi tuntuu täyttävän hyvin. Mitähän tässä alkaisi vielä syksyn mittaan värkkäämään?

20.8.2014 Käyttöauton(kin) virkaa hoitava iS-replica toimii taas sen verran moitteetta, että on aikaa harrastaa tätä. Oikeastaan seuraavana kerrottu on viimeinen homma tämän vuoden kori töihin tultaessa. Kotelot täytyi siis suojata, ja päätin turvautua ihan kunnon mömmöihin. Paikallisista kaupoista olisi saanut ainakin Mastonin ja ehkä Liquimolun aineita, mutta esimerkiksi Spinnerin toimituksessa häärivä Sami Harju käyttää juuri Tectyl ML- kotelonsuojaa omissa projekteissaan, joten tällä kertaa päätin uskoa kokeneempia. Tilasin Valvolinen valmistamaa Tectyliä Kärkkäisen verkkokaupasta litran pullon. Itse suojaus sujui halvalla massaruiskulla ilman erityistä draamaa. Muutamaan paikkaan käytin Trotonin spray-pullossa olevaa suojaa, kun en mahtunut isolla ruiskulla tekemään. Ensi kerralla alkaa sitten tallin suursiivous :-)  

27.8.2014 Talli on suurin piirtein tullut siivottua, kaikki osat nykyään laatikoissa, ylimääräiset roinat poissa ja kaiken kaikkiaan yleinen siisti järjestys. Poistelin kaikki teipit Sierrasta, joilla maalauksen aikana suojasin tiettyjä kohtia, kuten mm. ikkunoita. Samalla näppäsin vielä muutaman pohjamaali tilanteen kuvan, ihan oikaisu mielessäkin, kun moni kyseenalaistaa miksi teen helmat paloista pikkupaikoilla? Kyseenalaistus on ihan tervettä, mutta ongelma piilee enemmän siinä, että en ole tehnyt helmoja pikkupaloista! Vaan...

...vaihdoin koko matkalle tuon alaosan, noin metrin matkalta. Ainoastaan takaosa helmasta piti koota paloista että kaikki pellit saa hitsattua, mitä tehtaankin jäljiltä on.

Sama juttu apukuskin puolelta. Tuon punainen töhnä on sitten kotelonsuoja ainetta, vaikka se äkkiä voisi näyttää jopa ruosteelta.

Etujalkatilan ja laatikontunnelin seudun jouduin tekemään pienistä paloista, ihan paksuuden vuoksi, koska käytin 1,25mm levyä, joka ei tunnetusti nyt ihan niin taipuisaa ole.

Ja asian ytimeen taas, yleensä tämä päivtys tuli esim. projektissa iS-replica siinä joulukuun korvilla, mutta ajattelin "lyödä luukut kiinni" jo elokuussa. Tallin on kuitenkin jo siivottu, eikä kelien kylmetessä ole järkevää enää jatkaa koritöitäkään. Tämä kotitekoinen A-ryhmäläinen jää siis talvitauolle tältä erää, korityöt jatkuvat ensi keväänä, jolloin ehkä saan tähän ne haaveillut multipoint- turvakaaret. Sivustolle tulee kyllä juttua kaikkiin muihin osioihin, onhan minulla yhä myös toinen Sierra.. Tämän osalta kuitenkin sanotaan "to be continued"!

28.10.2014 Projekti on jatkunut, mutta henkisellä tasolla. Tallilla käydessäni olen lähinnä järjestellyt paikkoja ja valmistellut muutenkin tiloja talvikuntoon. Näyttää siltä että joudun muutaman euron sijoittamaan valaisimiin, kun halogeenin ei saakaan uutta lasia, mitä olen kysellyt mm. Rautiasta ja IKH:lta. Valoa olisi kiva saada, koska ei sitä tiedä vaikka jotain tulisi tehtyä ihan käytännössäkin. Tästä päästäänkin em. henkiseen projektin etenemiseen. Olen nimittäin saanut kohtalaisen liudan ylijääneitä osia myytyä. Tästä jatkoi toisen harrastajaan huostaan mm. vaihdelaatikko ja sain myytyä varastossa pyörineen induktiivisen virranjakajan järkevällä hinnalla. Tänään lähti hattuhylly kohti Seinäjokea. Äkkiä laskeskeltua alkaisi rahat olla kasassa jo turvatankkia varten, jonka asennus on yksi kevään hommista. Lähinnä sen kaukalon hitsaus takakonttiin, johon tarvitsen tankin mitoitukseen.   

Hankin kyllä jo yhden osan tuleville jarruille. Vitos-korisen Escortin jarrupääsylinteri löytyi 30 eutolla. On halkaisijaltaan sama kuin cossun, mutta alipainetehostettu. Vaati pientä muokkausta tulipeltiin ja ehkä poljinpakettiinkin, mutta etuna on laillisuus konttorista riipppumatta, koska sylinteri on mallista jossa ei ole ABS-jarruja. Tästä enemmän juttua seuraavan kesän tienoilla. Yritän päivtellä tätä talven aikana, jos jotain tapahtuu, kannattaa aika ajoin seurailla sivustoa.

15.12.2014 Sormet syyhysivät siihen malliin, että jotain täytyi taas päästä tekemään. Ensinnä virittelin talliin valaistuksen ostamillani halogeeneilla. Tokikaan se tehokkaampi ei heti syttynyt, koska uutena mukana tullut polttimo oli susi, mutta onneksi löytyi laatikosta ehjä. Uuden valaistuksen turvin päätin purkaa autosta lopunkin turhan mikä siinä on yhä kiinni. Taakse menevän jarruputken haaroituspalikoineen sain ihan yhtenä kappaleena siististi pois, ja hyvä niin, sillä saan sen avulla paremmin mitoitettua tulevat takajarruputket.

Seuraavaksi alkoi keulasta irtoilla osia, mm. umpiot, syyläri ja puskuri. Viimeisimmän voisin jopa myydä, jos joku tarvitsee Laser- mallin ehjää puskuria? Vielä pitäisi tulipellin luota rojut purkaa ja irroitella muutama osa konetilasta..

Yksi race-osakin tuli hankittua. Autoracingilta tilasin JAZin 60 litraisen turvatankin, jossa myös anturi bensamäärälle. Letkulähdöt ovat pohjalla, joten on siis passeli ruiskukäyttöön. Sinänsä hauskaa, että sain koko tankin kustannettua Sierran varaosien myynnistä tulleilla rahoilla.

Ohi projektin aiheen; sain hankittua GTR 2:n, josta kyhäilen luultavasti jonkin sortin peliarvostelun vuoden vaihteelle, seuraillaanpa sivustoa.

19.3.2015 Jestas sentään projekti jatkuu taas, yhdet virtuaaliset aplodit sille! No, taisinpa mennä ohi linjan, mukava päivä, mutta tarkalleen ottaen eilen kävin takarunkopalkkien kimppuun rälläkän kanssa.

Oikean puolen palkki oli ruostunut läheltä apurungon ison puslan kiinnityskohtaa, jotta reuoilta pajastuisi tervettä rautaa, huomasin ottaneeni 20cm matkalta tavaraa pois. Kuorin ulointa peltiä tarkoituksella enemmän jotta mahdun korjaamaan kummankin pellin erikseen. Tuo aiemmin mainittu kiinnityskohta on paksumpaa rautaa n. 3mm, joten siitä hion vain pintaruosteet pois ja laitan sinkkimaalia sen ja päälle tulevan pellin väliin. Hitsausvaiheessa täytyy vaan tukea tarkasti kyseinen kohta, ettei väänny ja tulee vaikeuksia saada apurunko paikalleen...

Kontinlattian kahden limittäin menevien peltien luota oli muutamassa kohdassa sormin irtoavia "leseitä", joten otin reilun soiron pois. Pintaruoste täpliä tuolla näkyy muualla vaikka kuinka, ja niiden kimpuun käyn seuraavaksi.

Tulevia turvakaaria varten taivuttelin koulun mankelilla 3mm teräslevystä tuollaisen lieriön, josta leikkaan palat etuiskaritorneihin, ja näihin lappuihin tulee sitten turvakaaren etutuet kiinni. Tähän aiheeseen palataan vielä...!

Ensi viikolla tarkoitus on tehdä koulussa turvatankille kaukalo, josta raportoin tänne. Tästä se alkaa taas ;-)

29.3.2015 Suunnitelman mukaan edetään, sain siis aikaiseksi tehtyä tuon kaukalon turvatankille. Tein sen 1,5mm pellistä, niin ei tarvitse vahvistepokkauksia, ja kasasin koko keksinnön ihan hitsaamalla. Kaksi tuntia kului leikkaamiseen ja heppaamiseen. Isoimmat siivut tein ihan CNC-levyleikkurilla, ja pienempiä ihan rälläkällä. Hepit tein vesijäähdytetyllä Esab Aristo Mig- koneella. Tein jo tämän vaiheen huolella että olisi sitten helppo TIGillä hitsata. Kuusi tuntia kuluikin itse hitsaamiseen, samoin kului myös Argonia ja 2mm lisäainetta, työkaluna Kempin Master Tig 2500. Perjantaina tuli valmista ja mielestäni vaivannäkö kannatti!

Kokonaisuudessaan kaukalo näyttää tältä.

Ja toisesta kulmasta. Tuohon "skuuppiin" tein vielä laipan johon saa sitten irroittevan levyn, jossa läpiviennit bensaletkuile. En tässä vaiheessa vielä ole varma läpivientien koosta, joten siksipä tein tuosta osasta vaihdettavan, niin ei tarvitse myöhemmin kaivaa nokkaa.

Sisäpuolella ovat ne kantavat hitsit, jotka tein TIG-kolvilla. Välillä piti hitsata väärällä kädellä. Aivan nurkkiin en päässyt, joten tein ne lopuksi ihan MAGilla.

Tuollaista tuli. Heppien ylitysten kohdalta vähän leveämpi hitsi.

Laipan tosiaan tein MAGilla, kun oli vähän jäänyt rakoa, ja kiirekin painoi päälle.. Vastoin kaikkia oletuksia 1mm langallakin pystyy hitsaaman peltiä ja se kauneus on katsojan silmässä...

Tänään tuli myös ähkittyä ihan Sierrankin alla, ja raaputtelin massoja pois runkopalkista jota alan pian hitsaamaan. Huomenna ajattelin leikellä korjauspalat kyseiseen kohtaan, ja muutenkin valmistella alkavia hitsaustoimia. Näin.

6.4.2015 "Turn it on, turn it on again", tässä tapauksessa siis virrat käännettiin jälleen päälle Esab C170- masiinaan. Kävin nyt vihdoin tuon runkopalkin kimppuun. Kohtalaisen työläs homma oli, kun piti väsätä kulmaraudasta jigi apurungon kiinnitysten välille, ja maalata aina sisään jäävät pellit Würth- sinkkispraylla. Jigi tosiaan toteutui siten että laitoin pultit kiinnityskohtiin ja hitsasin em. kulmaraudan näiden pulttien välille estämään lämmön tuomat muutokset. Juttu eteni seuraavanlaisesti...

Ensinnä hitsasin sisemmän palkin, ja suihkin toki sinkit noihin paloihin ennen hitsausta. Hitsit oli tässä tapauksessa pakko hioa, jotta saan ulomman palkin tuohon iholle. Taas paukkpullo suhisi, kasailin jigin uudelleen ja kohti finaalia.

Ulomman palkin sai vetää reilulla virralla kun tuo sisempi toimi taas kätevästi juuri tukena. Tuo puslan alle jäävä kohta piti tehdä tarkasti, sillä apurunko on saatava suoraan, enkä edes halua tietää mitä pyöräkulmille tapahtuu kun pusla jääkin liian alas tai vastaavaa... Hioin tästäkin hitsit, vaikka ne näyttivät kyllä hyviltä. Tätä vaaka- ja laki-asentohitsaus treeniä helpotti kummasti vanhasta työtakista tekemäni suojahuppu maskin ympärille. Vielä pitäisi kontinlattia hitsata, mutta odottelen inspiraatiota siihen nyt edes päivän verran :-) 

12.4.2015 Taas on viikon aikana tapahtunut ja Ford-Clubin puolelle olenkin jo raportoinut päivien askareista. Otin nyt työn alle tuon maaliskuussa auki laikkamaani kontinlattian. Tuossahan oli tosiaan käynyt niin että edestä ja takaa toistensa päälle menevät pellit olivat "yllättäen" ruostuneet. Yksi tapa korjata kyseinen kohta olisi yksinkertaisesti leikata sopiva soiro paksusta pellistä ja hitsata vaikka kahdelta puolen, mutta eihän se ole tuonnepäinkään istuvuudeltaan tehtaan jäljen luokkaa. Juuri siksi päätin korjata kumman läkin reunan erikseen ja liittää ne samalla tavalla toistensa päälle, toki pistehitsit joudun korvaamaan tulppahitseillä (reikä toiseen peltiin ja reiän läpi hitsaus alle jäävään). Yksi iltapäivä meni korjauspaloja leikellessä ja mittaillessa. Samalla puhdistin leikatun aukon reunat.

Tuin ensimmäisen korjauspalan magneeteilla reunoilta ja heppasin useasta kohtaa. Hetken hitsailun jälkeen sain mielestäni suht. tiiviin ja yhtenäisen hitsin.

Lähempää tarkastelua.

Sitten reipas hionta, tuohon kun tulee se toinen läkki vielä päälle, ja homma alkoi olla puolessa välissä. Huomautan myös että vastapuolelle oli tullut ihan juuri, joten on kyllä läpi sulanut. Sinkin suihkaisin tuohon väliin. 

Viimeisenä hitsasin päällimmäisen levyn päittäin ja tulppahitseillä aiemmin korjatun päälle. Yhden postimerkin kokoisen paikan jouduin lisäämään tuossa kuvassa oikealla näkyvään kohtaan kun paljastui ruostetta sieltäkin.

Vaikka en ole pussihousu, päätin silti hioa tästäkin hitsit, olkoon perusteluna kohtalaisen näkyvä paikka. Jälleen kerran huomaa miten paljon lopputulosta parantaa huolellinen mitoitus, joten yhden iltapäivän vaivannäkö kannatti todellakin! Huomenna alan sahailemaan irti varapyöräkoteloa ja ensi viikolla on myös vakaa aikomus aloitella pohjalevyn vahvistehitsauksia.

16.4.2015 En ole vielä aloittanut jäykiste/vahvistehitsauksia, mutta hitsannut olen peltiä sen sijaan autoon kyllä, ja aika lailla! Saatuani varapyöräkotelon leikattua yhtenä pois, alkoi homma paisua kuin lumipallo kieriessään... Siitä taaimmaisesta pellistä (sanotaanko sitä nyt Sierrankin tapauksessa takahiekkapelliksi?) löytyi ruosteen alku josta sai tylsän puukon iskettyä läpi, joten pelkkä hionta ei tulisi auttamaan. Yksi päivä menikin korjauspaloja mittaillessa ja puhdistaessa hitsattavia pintoja. 

Eilen pääsin viimein Esab-kolvin varteen, ja ensinnä hitsasin tuon paljastuneen ruostevaurion. Tämä on muuten sellainen hideout (suom. piilopaikka) että jää takuulla monelta harrastajalta huomaamatta! Ellei tosiaan leikkaa vp-koteloa pois.

Kun tilaa oli korjasin tuon vasemman takavakaajankiinnityskalikan hitsin. Näyttää huomattavasti vähemmän rotanpaskalta... :-) Niin ja tietysti liitin nämä "takahiekkapellit" yhteen tulppahitseillä ja noidenkin väliin laitoin Würth- sinkkimaalia.

Sitten se päivän pääannos. Tuli vedettyä peltiä päittäin mukavat 1,5 metriä.. Linjasin reunoja magneeteilla, maksimissaan kahdesta kohdasta jäi vähän ohi ns. päittäislinjaus, mutta se ei aiheuttanut suurempia murheita itse hitsaukseen. Nyt on varapyöräkotelo virallisesti historiaa.

Lähikuvaa. Kai tuonne kaalin lehtien väleihin on jotain oppimispinttymiä sentään jäänyt? :-)

Tänään sain koneistamosta nuo haaveillut adapterit Mondeon/Focuksen jarruille, jotka tähän tulee joskus vuonna x ja 2... Enää puuttuu siis satulat, ja mainitaan nyt vielä alumiini kalikoiden mitat jotka ovat 15,5x30x130mm ja tärkein on tuo offsettiin vaikuttava 15,5mm siirtymä.

Seuraavana aion ihan oikeasti aloittaa ne vahvistehitsaukset. Jospa edellä oli tarpeeksi sulatettavaa täksi viikoksi, myös sivuston kävijöille...?

23.4.2015 Pohjalevyn pistehitsaussaumat vahvistettu alapuolelta tulipeltiin saakka. Ajatushan tässä on sama kuin aiemmin kuvatuissa pyöräkoteloitden vahvistuksessa, lisätään palkoja tasaisin välein korin ja alustan liitoksiin. Oli kyllä alakautta sellainen homma, että meinasi välillä usko loppua, kun korjaat pieleen menneen kohdan ja taas uutta hitsiä.

Nappasin luonnollisesti kuvia matkan varrelta. Tässä näkyy vasemman runkopalkin sisäpuolen vahvistukset.

Jokainen palkki tosiaan vahvistettiin, yllä keskimmäisen palkin vahvistuksia. Matkustamon etupäästä vahvistuksia tuli kardaanitunnelista jalkatiloihin jatkuvaan liitkokseen. Nyt aiemmista viisastuneena suihkin hitsauspäivänä jo jotain pohjamaalia ihan spary-pullosta, koska senhän voi vaikka hioa pois ennen oikeaa pohjamaalia, tässä tapauksessa ennen 2k-epoksia. Seuraavaksi saan siirtyä kabiinin puolelle jatkamaan, josta sieltäkin on aloitettava homma teräsharjalaikkauksella ennen kuin hitsaamaan pääsee, hommaa siis riittää yhä, mutta työergonomia kohenee huomattavasti...

29.4.2015 Auton kori pääpiirteittäin vahvistehitsattu tulipeltiin saakka. Kaksi iltäpäivää piti uhrata aikaa hiontoihin, puhdistuksiin ja hitsaamiseen.

Pyöräkoteloista vahvistin nuo alareunat ensinnä.

Kontin lattiaa oli ilo hitsata kun sen vasta korjasin puhtailla pelleillä.

Takapenkkien kohdalta palkki vahvistettu, tai siitä mihin ei tule enää takapenkkiä... :-)

Matkustamon keskellä oleva palkki tehtynä.

Kardaanitunnelin sauma läpi koluttuna. Kuvista kävikin ilmi että osaan ehdin suihkia "jotain" primeriä. Enää on jäljellä kontin reunoilta kaksi paikkaa, yksi pieni lappu pyöräkoteloon, sisäkaarten siistimistä, jousikuppien alaosat ja penkeille kiinnitysmutterit lattiaan. Arvaatte ehkä mitä sitten tulee...?

17.5.2015 Ihmeen kauan mennyt aikaa näihin loppupään pätöpaikkoihin, vaikka en nyt joka päivä viimeisen kahden viikon aikana ole autoa tehnytkään. Kontin sivun korjasin jo kertaalleen kuskin puolelta, mutta tuli tehtyä virhe kun korjasin vaan pystypellin, ja yritin hitsaamalla liittää suoraan lattian siihen ikään kuin yläpiena- tyyliin, jolloin levy jäi pahasti koveraksi. Nyt tein homman paremmin, ja taitoin eri pellin kontin lattiaan ja toisen pystyyn tulevaan osaan.

Kulmaan taivutettu pelti kuvan mukaisesti päittäin kontin lattiaan, ja viimeistely.

Sen jälkeen oli helppo korjata pystypelti.

Hitsattua tuli myös takanurkka lampun läheltä, ja toisenkin nurkan sauman hioin varoiksi teräsharjalla auki, ja suihkin 1k-happopohjaa, kun oli maali lohkeillut. Jousikuppien alaosat tein 2mm levystä, ja koska tuo kuppi jäisi muutoin lyhyemmäksi, niin hitsasin tuohon vielä 6mm levystä tehdyt "kiekot", joihin vasta ne pohjaanlyöntikumiennupit. Helppoa :-) Penkeille hitsasin eteen kiinnityksiä, ihan alkuperäistenkiskojen mukaan, sillä kun ostan Sierraan käyvät kiskot kuppi-istuimiin (joskus...), niin ne menevät pulttaamalla tähän.

Penkinjalan kohdalta lattia tuli korjattua jo viime kesänä, joten hitsasin tuohon auton alta käsin 2mm lapun jossa mutteri.

Alkaa tosissaan helpottaa, kun enää bensalinjojen kiinnitykset pitää hitsata ja muutoin lähinnä pintaruosteiden poistoa, sen jälkeen päästään viimein päivittämään autoa, kun tähän asti on pitkälti korjattu ruosteita. Konekantaa tuli muuten uudistettua, joten seuraillaanpa taas sivustoa ;-)

 

 

JATKUU sivulla 4

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8

Sivu 9 Sivu 10 Sivu 11 Sivu 12 Sivu 13 Sivu 14 Sivu 15 Sivu 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor