SUORAVAIHDE

Alkuun
Ylläpitäjä
Autot

Projektit

Muu kalusto

Talli ja työkalut
Osto ja myynti
Viihde ja media
Koeajot
Suoravaihde
Linkit
Ylimääräiset

 
Suoravaihde- osio on oma ajopäiväkirjani. Täältä löydät viikon kuulumiseni ratin takaa. Miksi sitten erillinen osio? Projektipäiväkirja kertoo tietenkin harraste autojen laitosta ja sinne ei ole järkeä kirjoittaa, kuinka, miksi tai minne ajoin muulla kaulstolla. Ajopäiväkirja kertoo kuulumiset merkistä riipumatta, ajoin sitten Opelilla tai Fordilla. Päivän tapahtumista riippuen, kaikki lokimerkinnät eivät kannusta oikeanlaisen liikkennekulttuurin noudattamista, enkä juuri siksi ota vastuuta jos joku joutuu hankaluuksiin juttuja luettaan. Siinä esittely, jatketaan suoravaihde silmässä! 

 

Tapahtumat 2015 alkaen

 

16.2.2015 Sierra -84L @iS: Ajokausi avattu, ja Go Pro Hero- kameran turvin tuhti annos incar-kuvaa. Napsauttakaa kuvaa tai osa selaimista vaati normaalin linkin, eli aukeaa myös TÄSTÄ. Vanhat ajopäiväkirjan tapahtumat löytyvät nykyään Ylimääräiset- osiosta.

23.2.2015 Sierra L -84 @iS: Mielipuoliset maanantain videot (heh kökkö ilmaisu..) saavat toisen näytöksen. Tänään tuli uuden lumen turvin ponnistettua Runnintie, jäinen, nyppyinen ja joka suuntaan kalteva sellainen. Pääsääntöisesti mennään 3- ja 4-vaihteilla, esinnä mainitulla pykälällä tahtoo menna sutimiseksi 80km/h tuntumassa, kun jengat karkaavat yli 5000:n, mutta katselkaa, ihmetelkää ja olkaapa hyvät!

Mikäli IE-selain pottuilee, aukeaa video TÄSTÄ.  

1.3.2015 Sierra L -84 @iS: Ja videota pukkaisi taas... Tällä kertaa myös moottoriäänet kuuluvat, kun ymmärsin vaihtaa erilaisen takakannen kameraan ja vaimensin samalla myös kannen pidekkeestä kuuluneen kalinan muovipussilla :-) Tällä kertaa tie oli jäinen ja kuten se harmaana videolta näkyy, joten pitoa riitti enemmän kuin 6 päivää sitten, mikä tarkoitti lisää kattonopeutta! Mittari näytti 120 joten kai tässä yli sataan päästiin, mutta.. katsokaa itse loput! Ai niin, Sierra meni leimasta läpi viime torstaina :-)

Ja tietysti linkki jumiviin selaimiin.

3.5.2015 Sierra L -84 @iS: Kuvasinpa nyt viimeinkin sitä hauskuttelua märällä asfaltilla, less is more!

TUOSTA suoralinkki.

23.11.2015 Ford Focus 1.6 STW: Heti ensi alkuun valitettava uutinen on että iS-tekniikkainen Sierra päätti porsia ja toinen on, kuten tiedossa, hyvin vaiheessa. Luvassa ei siis ole etuveto-talvi-liukastelua kummempaa, ainakaan tänä talvena :-( Sitten niihin parempiin uutisiin, peltipakosarja lähti maailmalle, ja tästäkin on taas tarina kerrottavana :-) Ford-Club Finlandin- foorumilla luvattiin 100 euroa sarjasta, mutta ostaja alkoi etääntyä, joten putkautin launantaina ilmoituksen Nettivaraosa.comiin noin klo. 13.00, eikä tarvinnut odottaa kuin kuusi tuntia, niin alkoi puhelin piristä! Tässä vaihessa minulle oli jo tarjottu foorumin kautta summa, mutta uusi ostaja tarjosi kympin lisää, joten kaupat tehtiin Joutsan suunnille. Tänään näkyivät rahat siirtyneen tililleni, ja siinä missä uusi peltisarjan omistaja oli tyytyväinen, pätee sama allekirjoittaneeseen, koska nyt alkaa olla tukivarsien osto projektiin ajankohtainen, uuden hillon turvin :-)

Ei tämän enempää, paitsi.. seurailkaapa "Group A"- projektia joulukuun aikana!

8.12.2016 Kello lähenee puolta yötä, joten vielä ehtii rikkoa tämän päivän aikana pitkän hiljaisuuden sivustolla... En ole hirveämmin autoja laitellut viimeisen kahden kuukauden aikana. Sen sijaan olen päivittämässä tietokonetta tehokkaampaan, joten mahdollisesti vuoden vaihteessa kirjoittelen tänne arvostelut viimeinkin Dirt Rallysta ja Sebastien Loeb Rally Evosta. Myöskin yksi hitsarin päiväkirjakin saattaa tänne ilmaantua! Vaikka nyt kirjoitankin nämä jorinat ajopäiväkirjaan, ei auton ratissa ole mitään maata järisyttävää tapahtunut, olen pysynyt penkkojen välissä joka tapauksessa :-) Tärkeimpänä täytyy hehkuttaa, että vieraskirja on taas TOIMINNASSA. Laittakaa siis palautetta, kysymyksia tai mitä mieleen tulee. Kaikki se on vaan polttoainetta tälle touhulle, vaikka minut ehkä tunnetaankin kovana vastakritisoijana. Ja toivon mukaan ajokaudella 2017 saadaan Sierra- otsikoituja päivtyksiä.

Hyvää joulun odotusta vaan lukijoille!

20.5.2018 Ford Sierra L -84 @iS: Heti alkuun, kyllä todellakin ajopäiväkirja herää henkiin Sierran ratissa! Kannentiivisteen vaihdon ja monen muun pikkusäädön jälkeen, jo kerran varaosa-autona ollut Sierra on taas tien päällä. Pientä luistattaelua on harrasteltu, myös soralla, jossa tuntuu taidot olevan ruosteessa vielä... Kuitenkin autosta on kuulunut todella ärsyttävä diesel-tyylinen raksuttava sivuääni. Raksutus kuului vedossa nimenomaan kaasunasennon, ei kierrosten, mukaan. Syyksi paljastui nelospytyn vuotava pakosarjantiiviste. Onneksi romujen seasta tallilta löytyi suht. ehjähkö pois purettu tiiviste. Se paikalleen ja ääni poistui heti :-) Samalla liimasin pudonneen Ford-merkin takaisin, milläs muullakaan kuin supersilikoonilla, jota löytyi tuubin jämä. Eipähän irtoa ainakaan! Ja totta se vaan on että Really Wicked Driving eli RWD on se kesän juttu :-D 

29.12.2018 Ford Focus 1.6 STW: Vuoden viimeinen päivitys saa tulla tällä kertaa ajopäiväkirjaan ja Focuksen alaotsikkoon. Käyttöauto toimii tällä hetkellä suht. mallikkaasti. Varsin hauskaa ajamisesta tekee vielä se, että edessä on uudet nastarenkaat ja takana vanhat :-) Samalla taidan summailla muutenkin kulunutta vuotta Fordien parissa. Tänä vuonna ehkä edettiin kilpuri-Sierran kanssa hitaammin, vaikka tärkeät korityöt tällä erää saatinkin taputeltua. Kuitenkin sinällään jännää etenkin kesästä teki myös toinen Sierra, joka tuli näprättyä ajoon asti! Eikä voi sivuuttaa niitä tärkeitä takavetoautoilu kilometrejäkään... Ja sainpa Focuksen maalaushommatkin tehtyä, sekä opeteltua metallihohtovärin ruiskutusta. Vuosi 2018 on ollut näin ollen antoisa niin autojen ympärillä kuin ratin takanakin. Rikon nyt kaavaa, koska uudenvuoden aattoon on pari päivää yhä jäljellä, mutta toivotan jo nyt hyvää tulevaa vuotta 2019 harrastajille ja autoista kiinnostuneille!  

4.3.2020 Opel Omega B2 2.2 16v: Hei vaan kaikille pitkästä aikaa, kuukausi mennytkin ilman päivityksiä, mutta nyt sitten herätetään ajopäiväkirja henkiin Ooppelilla, ihan niin kuin ennen vanhaan! Sen sijaan että kertoilisin tässä mitä on tullut tehtyä, päätin kaivella kuvausvälineet esiin ja kyhäillä ajovideon tynkää, kun kelitkin olivat otolliset. Video aukeaa myös TÄSTÄ. Jos jotain näin kuljettajan vinkkelistä täytyy haukkua, menevät risut moottorinohjaukselle, joka käytännössä "tappaa" tehot mikäli yrittää jarruttaa vasemmalla. Onneksi kuitenkin antaa tehdä heel&toe tyylisiä polkaisuja, koska näköjään kytkintä painaessa antaa painaa jarrua ja kaasua yhtäaikaa, kuten videolla näkyykin ;-) Se siitä sitten.

Joristaanpa Omegan alaotsikkoon vähän muitakin mietteitä... Keväthän on eittämättä tulossa, joten olisi aika aktivoitua Sierran suhteen, ja ainakin ensimmäisiä jobeja olisi tehdä vesikiskonlaipasta vielä kolmas/suora versio, johon mietitty jo konsteja. Öljypohjan kiinnityksiä pitäisi hienosäätää, sekä korjata takapyörästä pinnapultin murjounut kierre tai uusia koko pultti. Tuossa huhtikuun tekemiset vasta :-) Opel lähtee varmaankin jää huhtikuussa 4 viikon huoltotauolle, jonka aikana haluaisin korjata vuotavan alkuputkiston, ja mahdollisesti tehdä TIGillä uuden loppuputken absorbtiovaimentimilla. Toinen visio Ompun pään menoksi oli puskurinkorjauksen yhteydessä liittää siihen kuituinen lippa. Myös etujarrut voisi huoltaa. Focukseen ainakin öljynvaihtoa, tulpat, ilmanputsari ja jakopääkin alkaa olla ajankohtainen. Sanotaanko nyt vaikka, jos saan jokaiselle autolle tehtyä edes yhden remontin suunnitelluista, on hommat menneet edes jollain mittapuulla puikkoihin... :-)

Peliarvosteluja olen yleensä rustaillut tänne talvisin, ja homma on vieläkin vireillään. Oli aikeena tehdä retro-henkinen juttu eräästä Geoff Grammondin Grand Prix 2- pelistä, jonka sain jo toimimaan DOS-Boxin kautta, ainoa ongelma etten saa vieläkään kontrolleja mapattua itse peliin.. Dirt Rally 2.0:sta haluttaisi kovasti kirjoittaa mietteitä, ja ehkäpä niitä saadankin kun odotettu Skotlannin DLC putkahtaa ulos maaliskuussa.

Tällä erää ei enempää, pitäkäähän näpit rasvassa/pakkelipölyssä/maalissa tai pedaali pohjassa riippuen auton tilanteesta ja hyvää hiihtolomaa vaan!

14.5.2020 Omega B2 2.2 16v: Herätellään vähän vanhaa kunnon viikonkuva- juttua taas henkiin... :-) Huomasin parkkipaikalla kevyesti ehostetun C Kadettin, niin pitihän siitä kuva napsaista kun peräti kaksi takaveto-Opelia mahtuu samaan näkymään! Sitten jätetään salamat ja nuolet, jo summaillaan vähän huhtikuuta.. Focukseen sain tehtyä kaikki mitä suunnittelinkin, Sierra sai evo3 vesikiskonlaipan, Omegasta korjaantui putkisto ja Dirt Rally 2.0:sta tuli siitäkin arvio rustattua, joten tavoitteessa pysyttiin vaikka vähän tiukkaa teki. Tosin to-do-lista jatkuu pidemmälle, ja monta hommaa sieltä vielä on näin ollen tekemättä. Koulunpenkillekin pääsen taas palaamaan Korona-kriisin jälkeen. Johan tässä onkin etäopiskeltu.

Kesä koittaa taas, vaikka nyt on vähän kylmänoloista, joten tsemppiä Fordistielle, Opelisteille ja muille autoihin hurahtaneille, tästä sitä jatketaan!  

18.9.2020 Omega B2 2.2 16v: Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi kuvaillut Omegaa Prisman parkkipaikalla, tällaisella kuvallahan ajopäiväkirja käynnistyi aikanaan... :-) Ennen ajamiseen menemistä, jorisen tässä aihetta (autoilua siis) sivuavia asioita, koska Opel on toiminut suht. moitteetta, niin muiden autoja on saanut laittaa senkin edestä, tutun Avensikseen hitsasin ja muotoilin paikan helmaan, hän tarjosi oman tallinsa käyttöön, jonne raahamisimme vain minun verstaalta hitsauskoneen ja muita peltityökaluja, Huyndai 130 vaihdoin kytkimen (sis. asetelma, levy ja painelaakeri) ja muita pienempiä juttuja. Sitten sitä ajoa:

Hauskan pitoa

Läheltä liippausta

Nyt sitten täytyy jälkimmäisestä videosta tunnustaa, että vaikka otsikko onkin "Close call" eli läheltä piti, niin kuvaus on enemmän sitä YouTube- draamaa, olen ajanut nimittäin tuohon kohtaan myöhemmin ihan oikeasti läheltä piti- tilanteen raamien mukaisesti, mutta silloin ei ollut kamera mukana, ja parempi niin :-) Videoiden kuvaus aikana alla olivat vielä ne aiemmat GM-muotopellit, mutta sanotaanko ettei paljoa nykyinenkään rengastus kalpene ajon osalta.

Päätän tämän lainaukseen toiselta ajoani nähneeltä opiskelijalta ja autoharrastajalta: "Ranteita näkyy löytyvän"

 

20.12.2020 Honda Jazz Hybrid, Ford Focus 1.6 STW, "rigi": Vai niin, tällä kertaa joristaan ajopäiväkirjan puolella, ja jottei homma mene enää sekavammaksi entisestään, niin tapahtumia summaillaan useamman auton ja jopa ajopenkin alaotsikkoon! Palasin pitkän tauon jälkeen Hondan puikkoihin, kun piti kiiruhtaa hakemaan käsijarruvaijrein puuttuvat osat ja vielä samalla kertaa kaksi kyytiläistä toiselta puolen kaupunkia liukkaassa loskakelissä. Siispä vaihdevipu Sport-asentoon ja luistonesto pois päältä! Autossa on peräti 7 vaihdetta joita pystyi kytkemään ratin takaa läpysköistä Formula 1- tyyliin, ja toden totta vaihteet vaihtuvat kivuttomasti "flat shiftaamalla" eli kaasu pohjassa. Tulipahan tehtyä yksi käsijarrukäännöskin ja vähän lift-off-oversteeriä, joten ei hukkaan mennyt Honda-kokeilu, vaikken edelleenkään japseista perusta.

Focuksen puikoissa alkoi tänä aamu pienellä remontilla Agnus Magyeverin (kirjoitinko oikein?) tyyliin, kun piti saada käsijarrukahvalta pussi pois eikä minulla ollut verhoilunirroitus työkaluja, joten hyödynsin muovista avaimenperää... :-) Pussi lähti nätisti ja sain lisättyä käsijarruvaijerinsäätökappaleeseen puuttuneen lukistuskynsiprikan. Nyt on taas paikat kasassa.

Itse ajopenkissä eli rigissä on siinäkin kunnostauduttu ja olenkin lataillut Youtube-kanavalleni pelivideoita, vaikka minusta ei kyllä tule e-Sporttaajaa tekemälläkään... Koska rigi on sijoitettu tässä "konttorissa" niin lähelle päätettä josta nytkin kirjoittelen, niin menköön loput sen alaotsikkoon. Harmillisen vähän pääsin tänä syksynä päivittämään sivustoa kun aika vähän tapahtui, ja varsinkin Sierra projekti ei edennyt juuri lainkaan. Jospa sitä seuraavalla rakentelukaudella saisi löysiä pois :-) Joulun välipäivinä ajattelin kirjoitella tänne mahdollisesti jutun Fordeihin liittyen mutten paljasta vielä yksityiskohtia sen enempää. Peliarvostelunkin voisin rustailla F1 2020:sta, mutta tästä en takaa mitään vielä. Tässä kohtaa toivottelen jo hyvät joulut kaikille Fordeista, Opeleista... no helvetti soikoon, ylipäänsä kaikille autoista ja autoilusta kiinnostuneille kävijöille! 

1.6-30.9.2021 Omega B2 2.2 16v: Heps kukkuu, hyvää huomenta, kello taitaa kohta ollakin jo kuusi, joten mikä osuvampaa kuin summailla kesän ja syksyn ajot! Alkukesä todellakin liukasteltiin vanhoilla Kapsenin kumeilla ja juhannuksen tienoilla alle vaihtuivat sitten Nangkangit jonkin asteen legendaksi muodostuneilla mersun ruskeilla 100 edition- vanteilla :-) Sadeyönä kuvasin videon jo alkukesästä. Jossain kohtaa syksyllä tuntui että kuvataan nyt materiaalia kuivaltakin keliltä, niinpä mukaan saatiin vähän kumin kiljuntaakin, vaikkei 144 heppaisella Omegalla nyt mihinkään ammattadriftaamiseen pystykään, ja tuskin sitä kukaan odottaakaan.

 

Sadekelin luistattelua

 

Kuivankelin peränheittoa

 

Siitä kai ei tarvitse väitellä että voiko alle 150 hevosvoimalla pitää hauskaa?!?

11.12.2021 Ford Focus 1.6 STW: Harvakseltaan päivittyvä ajopäiväkirja saa nyt pitkästä aikaa ihan lauantai-updaten! Sivustoahan nyt ei ole muutenkaan kuukauteen päivitetty, joten onhan tänne jotain turistava :-) Focuksessa ei ole mitään ajoa haittaavaa ilmennyt, pakoputki vuotaa hieman kattien läheltä, ja huohotinletkusta bongasin halkeaman, molemmat ongelmat fiksaan lähiaikoina. Heräsin tähän aamuun niin pirteänä että piti käydä pitkästä aikaa ihan punttisalilla ja syödä pizza perään. Focuksen ajo on ollut etuvedon raameissa hauskaa, muutama kuolleesta kulmasta oikaisu sekä jokunen close call- tilanne tuli koettua, mutten lähtenyt niitä taltioimaan, koska esim. YouTube on täynnä käsijarrukäännös- klippejä, joten en usko tässä asiassa keksineeni pyörää uudelleen...

Mitenkäs noin niin kuin muuten...? Syksyhän meni pitkää työpäivää painaessa rengasliikkeessä, ja tuli jokunen kumi vedettyä vanteelle ja puntitettua niin alu- kuin peltivalssejakin. Matalaprofiilisia, renkaita joiden korkeus luokkaa /45, tuli niitäkin murjottua apuvarrella kieli keskellä suuta tyylikkäille vanteille. Nyt olen taas etsimässä uusia haasteita, luultavasti kuitenkin autoalalta, joten tulevaa odotan posivtiivisella latauksella. Autoillekin pyörii jos jonkinlaista suunnitelmaa, nelos-Omegasta täytyisi viilata viimeisetkin rösöt pois, koritöitä ja takakelkkaan uudet puslat. Sierra saattaa käyntikuntoon, moottori edelleen etsinnässä. Todellinen unettomuuden aiheuttaja lienee uusin hankinta eli V6-Omega, jonka siistiminen ja muutokset pyörivät mielessä tuon tuostakin.

Jos nyt tulevan vuoden autoiluja mietitään, varmaankin nelos-Omega aktivoituu ensinnä, ja siitä varmaan saadaan pieni projektipäivityskin vielä joulun alla ;-) Simuilu puoleltakin ajattelin jotain rustailla, jos Automobilista 2 alkaa hyrrätä pelikoneellani. Minä jatkan nyt Focuksella ja pitääkähän tekin Focus sivustolla!

21.12.2021 "rigi": Tämän joulun toivotus päivitys tulee jälleen "rigin" eli simulaattoriajopenkin kyydistä, mutta pääasia että saadaan hyvä kiertämään :-) Mitään dramaattista ei ole oikean autoilun saralla juurikaan tapahtunut, joten samapa se on hankailla Assetto Corsa Competizionea niin saa ranteita herkisteltyä, aiheestahan putkahti Youtube kanavallenikin video, vaikka vielä aion höylätä sekunnin pois, tänään jo puolet tuosta tavoitteesta saavutettu Paul Ricardin radalla. Hetkinen kai jotakin piti sanoa muutakin kuin turista näitä simulaattori höpinöitä...? Niin, lähden tästä tien päälle huomenissa niin Borehammeria en pääse päivittämään ihan joulun pyhinä, joten tässä kohtaa hyvät joulut niille joita tämä touhu kiinnostaa ja jotka ovat sivuja jaksaneet lukea!

29.1.2022 Omega B2 2.2 16v: Osa ehkä on seurannut Iltalehteä ja säätä viikonlopun ajan, mutta itse tulin kieltämättä yllätetyksi Valtteri- myrskyn tiimoilta. Katselin lähtiessä tien päälle n. 220km mittaiselle paluumatkalle, että Forecan mukaan lunta tulisi eniten sunnuntaina, joten lauantainahan ei pitäisi tulla ongelmia?!? Kuitenkin jo Kuopion kohdalla tuuli riepotteli jopa Omegan painoista autoa huolella, tässä oli ensimmäinen close call. Siilinjärveltä Maaningalle 77-tielle kääntyessä peli oli selvä, olin liikkeellä pahimman myrskyn aikaan. Tien reunoja ei oikein enää erottanut pölyssä ja pimeässä, jos rekka tuli vastaan ei nähnyt hetkeen mitään... Viimeiset 70km 561-tiellä olikin jo suurinpiirtein arvattavissa, auraamaton tie, jota piti mennä aivan keskellä maksimissaan 60km/h, monesti hitaammin. Pysähtyä ei kannattanut kun piti kuitenkin pitää auto liikkeessä. Toinen close call tuli omaa huolimattomuuttani kun jäin katselemaan eräässä pihassa olevaa Audia että onko Quattro... :-) Pysyin kuitenkin tiellä. Lopulta oltiin perillä, kuten näkyy lunta auto ja pyöräkotelot täynnä.

Tätä voisi sanoa jonkinlaiseksi koeponnistukseksi Omegan talviajo-ominaisuuksille!

30.9.2022 Jopo: Omega- projektipäiväkirjan puolella erittelinkin jo kesän flopit tai oikeastaan flopin elokuun viimeiseltä päivältä... 28 päivää myöhemmin... meno jatkuu yhä Jopolla, mutta ajokieltoa on enää kaksi viikkoa jäljellä, siinä missä Focus onkin kerännyt päälleen koko syksyn havuneulaset :-) Pientä edistystäkin tapahtunut Omegan suhteen kun löysin clubin kautta pari puuttuvaa pisteosaa, joista juttua kahden viikon päästä. Simulaattoripuolella olen kunnostautunut Automobilista 2:n parissa ollen TOP10 kuskien joukossa peräti kahdella radalla, ja jos aikaa jää niin EHKÄ kirjoittelen jonkinlaisen artikkelin tuostakin aiheesta. Vähän huono syksy allekirjoittaneelle, mutta hyvät syksyt muille harrastajille puolestani!

21.12.2022 Omega B2 2.2 16v: Niin se olisi tämän vuoden pimein päivä käsillä, joten kirjoitellaan nyt luultavasti viimeinen ennen joulua tuleva päivitys ajopäiväkirjan puolelle. En lähde nyt summailemaan sivuston autoprojektien tilanteita, koska ne on jo käsitelty syksyn aikana. Pääasia että saa takavetoautoilla joka päivä :-) Sen sijaan jotain kesken jääneitä juttuja pitäisi tälläkin sivustolla hoidella finaalin, ja tähän eilen jo henkisesti valmistauduinkin kun kaappailin tunnin sopivia kuvia Automobilista 2- simulaattorista, joten enää olisi vähää vaille kun pääsen kirjoittelemaan vähän erikoisemman peliarvostelun. Jos kaikki menee hyvin niin ennen uutta vuotta olisi tarkoitus kirjoitella edellä mainittu arvio. Lisäksi ajattelin simulaattorien saralla ottaa tyypit myös uudesta WRC: Generations rallisimusta, mutta tämä vielä harkinta asteella...

Lunta tuntuu tulevan joka kolkassa niin pirusti, eikä tämä Ylä-Savo ole poikkeus kuten kuvastakin ehkä huomaa. Luultavasti en ole siis ainoa jonka mielestä ajaminen on ollut jo näin alkutalvesta hauskaa, vaikka asfaltista enemmän tykkäänkin, niin toivottelen tällä erää hemmetin hyvät ja hauskat joulut aktiivisille autoilijoille ja autoilusta kiinnostuneille!

4.3.2023 Omega B2 2.2 16v: Hyvää lauantai aamupäivää! Mitään varsinaista projektoitavaa ei ole tapahtunut autojen osalta, joten pätkäistään sivun hiljaiselo tällä kertaa ajopäiväkirjan puolella. Koska mennään nyt Omegan alaotsikossa, niin sen voin sanoa että ajeltu on ja aika lailla huoletta sekä hauskasti :-) Sen lisäksi olen ajellut taas kymmeniä tunteja AMS2-simulaattoria, tuloksena tiukkoja TOP3-aikoja maailman leaderboardilla sekä pari maailmanennätystäkin! Kovaati lupailin arvostelua WRC Generations- pelistä, mutta se voi jäädä tekemättä, koska tunnit jäänet niin vähäisiksi rallisimulaattorien puolella. Sanoo mies joka vihkiytyi Richard Burns Rallyn kautta simulaattoreihin...

Sitten vähän itse asiaan, siihen mitä olisi tarkoitus saada tulevalla rakentelukaudella aikaiseksi. Kutos-Omegassa ainkin kolme ovea kaipaa kipeästi uutta maalia ja yksi niistä vähän peltiäkin, sen lisäksi samasta autosta pitäisi saada öljyvuodot kiinni ja yksi jäähdytysnestevuotokin. Käyttis-Omegassa olisi yhä takakelkka puslittamatta, samallahan voisi vaihtaa perään stefat sekä uudet öljyt. Sierraan on parasta aikaa moottori etsinnässä, joten toivon mukaan sellainen löytyy ja pääsisi tekemään öljypohjan Evo3-versiota.. alumiinista. Focuksen tilanne vielä auki, riippuen vahvasti kuinka Omegat edistyvät, kai siihen nyt voi uudet öljyt vaihtaa sentään.

Moni asia kuitenkin vielä kelluu vähän irrallaan, joten en laita päätä pantiksi mitä em. jutuista ehditään tekemään ja mitä ei, mutta toivon mukaan saadaan aikaan edes hauskoja kertomuksia ja sitäkin napakampia päivitysotsikoita :-)

19.5.2023 Omega B2 2.2 16v: Kuva on vapun jälkeiseltä viikolta, jolloin todellakin sateli vielä lunta, kuitenkin tämän päiväinen tilannekatsaus menee sekin Omegan alaotsikkoon, koska kävin jo koeajolla :-) Kuitenkaan en nyt pureudu käyttö-Omegaan niinkään, vaan ajattelin vähän kertoilla missä mennään ja mitä kuuluu. Oli todella pirun hektistä kuluneet neljä viikkoa, kun töissä tuli autoa auton perään nosturille ja joitakin lauantaita painettiin kiireisimpänä aikana. Nyt kuitenkin taas aikaa on vähän enemmän omille autoille ja mikä parasta vaikuttaa siltä että kaikkia neljää autoa päästään tänä kesänä tekemään! HURRAA! Vuosia sivussa ollut Sierra, sai tänään pientä boostia kun tein aika mittavan hankinnan autoon, paljastan tarkemmin mistä on kyse sitten kun osa varmasti tontilla. Kutos-Omegaan käyn huomenna hakemassa uuden akun, luultavasti nelos-Omegalla... :-) Lisäksi harraste-Omegaan todellakin löytyi 17" alkuperäiset vanteet, joista kuvaa laitan kun vain ehdin. Kaiken tämän lisäksi sain erään 6 vuotta kestäneen projektin valmiiksi, nimittäin Grand Prix 2 lähti pyörimään Win10 koneessa alkup. CD-levyltä, näillä ATK-taidoilla ja varpailla.

Nyt mennään taas uutta kohti, toivon mukaan tämä olisi parempi autokesä kuin edellinen oli!

20.9.2023 Joristaanpa vähän ajopäiväkirjankin puolella asioista. Vaikka päivitys tuleekin näin syyskuussa on kuva otettu jo elokuun alkupuolella. Tuolloin oli vielä käyttö-Omegan akselin kunnostus kesken ja hain osia ympäri Iisalmea, mm. lukkoperä öljyä ja tarttuipa GTi-lehtikin pitkästä aikaa matkaan :-) Menneenä kesänä ainakin auton laittoa riitti miltei nääntymisepisteeseen saakka, mutta kaikki projektit ja tavoitteet sain puskettua maaliin saakka, joten lopussa kiitos seisoi. Mitä ajokauteen tuli, sai ainakin takavetoautoilla reippaasti ja perää heitettyä niin kuivalla kuin märälläkin. Edellisessä ajopäiväkirjan päivityksessä pohdinkin millainen autokesä tästä tulee, ja sanoisin vastauksena että parempi mitä edellinen, sillä ajatus kaikkien aikojen autoilu kesästä kävi toteen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor